Son dönemde turizm alanında hızlı bir çıkış yapan, özellikle temmuz ve ağustos aylarında dört mevsimi birden yaşayan yaylaları ile Arap turistlerin cazibesini kazanan Ordu, bulutların altında kaldı.


Klimatik bir iklime sahip olması, alternatif gezi ve etkinlik imkanları sunması, yaz ve kış spor merkezlerine, aile konseptli gezi ve tatil imkanına sahip olması, yöresel yemek kültürü ve doğal ürünler diyarı ile dört mevsim yaşanılabilir bir il olması gibi özelliklere sahip olan Ordu’ya gidenler yaylaların zirvesine çıktığında ilginç bir görüntü ile karşılaşıyor.


Turizm merkezi olan ve 1850 rakım yüksekliğinde bulunan Çambaşı Yaylası’nın zirvesine çıkanlar, kendini adeta uçaktaymış gibi hissediyor. Ordu şehrinin, ilçelerinin ve doğal ormanların bulutlar altında kaldığı Çambaşı’nın zirvesine çıkanlar bu doyumsuz görüntüden kendini alamıyor.


YABANCI TURİST SAYISI ARTTI
Ordu Valiliği AB Merkez Koordinatörü Ümit Şener, son dönemde turizm hareketliliğine ağırlık verilmesiyle birlikte Ordu’nun birçok bilinmeyen özelliklerinin ortaya çıkarıldığını söyledi. Ordu Doğa Belgeseli’nin hazırlanması, 30’a yakın görsel ve yazılı Arap basın mensuplarının Ordu’da ağırlanması ve ulusal basında Ordu’nun zenginliklerinin tanıtımı noktasında gözle görülür, sürdürülebilir birçok önemli çalışmalara imza atılmasının Ordu ilinin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Şener, “Bu çalışmalar neticesinde bir önceki yıla oranla ilimize gelen ziyaretçi sayısında yüzde 40’a varan artış sağlandı. Yabancı ziyaretçilerin gayrimenkul yatırımları ve turizm tesisi yatırımları konularında da Ordu iline olan ilgileri arttı. Böylece, ilimize gelen ziyaretçi ve yatırımcı sayısındaki artış ekonomik alanda da ilk meyvelerini vermiştir” dedi.


(İHA)