Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak Atık Evi Müzesi oluşturdu.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde kurulan Atık Evi Müzesi atıl vaziyetteki liman konteynerlerinden oluşuyor.


Müze 6 adet atıl vaziyette bulunan konteynerlerin önceden tasarlanmış bir şekilde dizilmesi ile bina yapısı meydana getirildi. Müzede bir atığın yaptığı yolculuk anlatılmakta. Atığın bileşenlerinin neler olduğu ve geri dönüşümün gerekliliği anlatılıyor.


Geri dönüşüm malzemelerinden kağıt, cam şişe, plastik poşet, pet şişe ve metal olarak alüminyumun dönüşüm hikayeleri müze içerisinde asılan panolarla anlatılarak örnekler sergileniyor.


Aynı zamanda Entegre tesislerinden görüntülerin de yer aldığı bir adet yayın yapan projeksiyon bölümü de yer alıyor.


Camların geri dönüşümünden cam asfaltı, plastiklerin geri dönüşümünden sulama boruları, organik atıkların geri dönüşümünden elektrik enerjisi ve organik gübre, metallerin geri dönüşümünden alümünyum profil, pet şişelerin geri dönüşümünden milli takım formasının yapıldığının geri dönüşümü anlatılıyor.


Atık Evi Müzesi tüm ziyaretçilere açık olup, başta üniversite öğrencileri olmak üzere, öğrenciler, girişimci bayanlar, kurum ve özel sektör yetkilileri ve geri dönüşüm bilincine sahip vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.