Manisa'da kuru üzüm tüketimini artırmak amacıyla Ziraat Odası tarafından hazırlanan projeye destek vermek isteyen kahvehane işletmecileri, çayın yanında şeker yerine kuru üzüm ikram etmeye başladı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, iç piyasada kuru üzüm tüketiminin artırılmasıyla üzümün tanıtımı amacıyla hazırladıkları proje kapsamında, ilçede hizmet veren bir kahvehanede çayın yanında şeker yerine kuru üzüm servis etmeye başlandığını anlattı.

Müşterilerin, çayın yanında kuru üzüm ikram edilmesinden memnuniyet duyduğuna dikkati çeken Okur, şöyle konuştu:

“Müşteriler ilk başta şaşırdı. Ancak, çayı üzümle içince çok beğendiler. Bu uygulama bir bakıma Erzurum yöresine ait kıtlamaya benzedi. Vatandaş çayı kurum üzümle içmeyi sevdi. Öncelikle birkaç kuru üzümü ağzımıza atıyoruz, ardından da çayı yudumluyoruz. Gerçekten çok farklı bir proje oldu. Üzümlü çayın tadı da çok hoş. Uygulamanın, ilçedeki diğer kahvehanelerde de kısa sürede hayata geçeceğini ümit ediyorum.”

“MALİYET YARIYA DÜŞTÜ”

Kahvehane işletmecisi Mustafa Çetin ise çayın yanında yapılan kuru üzüm ikramının müşteriler tarafından çok beğenildiğini, kuru üzümün çaya farklı bir lezzet getirdiğini belirtti.

Müşterilerin ilgisi nedeniyle üzümlü çayın ilçede popüler olabileceğini ifade eden Çetin, “Müşteri memnuniyeti bakımından da gelenek haline gelebilecek bir uygulama gibi görünüyor. İlk defa denemiş olmamıza rağmen aşırı talep oldu. Bir bardak içen ikinciyi istedi” diye konuştu.

Bir kilo kuru üzümün 1,5 TL, bir kilo şekerin ise 3 TL'ye mal olduğunu vurgulayan Çetin, müşteri memnuniyetinin yanı sıra çayla şeker yerine üzüm tüketiminin ekonomik olması nedeniyle işletmesinde uygulamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

MÜŞTERİ LEZZETTEN MEMNUN

Hayatında ilk kez üzümlü çay tadan müşterilerden Bahri Demir, lezzetinin çok güzel olduğunu olduğunu belirterek, “Bundan sonra da sürekli içmeyi düşünüyorum. Herkese de üzümlü çay içmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Saruhanlı Ziraat Odası, kuru üzümün tanıtımı amacıyla geçtiğimiz yıllarda üzümlü dondurma, üzümlü simit ve üzüm hoşafı üreterek vatandaşlara ücretsiz dağıtmıştı.