Çocuk Koruma Kanunu Ve Sağlık Tedbirleri Konulu Toplantı Yapıldı.


İl Sağlık Müdürü Dr.M. İlker ÇİTİL’İN açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, sağlık teşkilatında görev yapan Psikiyatrist, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanları, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenlerinin katılımıyla bir sunum yapıldı.


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr Mehmet ÖZDEMİR’İN koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, ihmal ve istismara uğramış ya da suça sürüklenen çocukların yaşadıkları örselenmişlik duygusundan “Çocuk Koruma Kanununun Sağlık Tedbiri” kapsamında, İlimiz sağlık kuruluşlarına düşen rol ve bu olumsuz duyguların çocuklarda nasıl bir çalışma ile ortadan kaldırılacağı konusunda bir uygulama başlatılması konuları ele alındı.


Bilgilendirme toplantısında söz alan Çocuk Mahkemesi Hâkimi Ercan KUMHAK, Sağlık Personellerinin görevleri esnasında tespit ettikleri ya da şüphelendikleri çocuk ihmal ve istismarını düşündüren vakalarda, çocuklar hakkında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin bir an önce alınabilmesi için ivedi olarak çocuk mahkemesine başvurmalarının, çocukların haklarının korunmasının ve esenliği açısından çok önemli olduğunu belirtti.


Söz konusu toplantı soru ve cevap şeklinde sona erdi.