Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde hizmete alınan Yer altı Çöp Konteyner’ı Toplama Aracı basına tanıtıldı.


Belediye hizmet binası önünde yapılan araç tanıtımına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlhami Gemci ile diğer ilgililer katıldı.


Araç tanıtımında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Artık şehrimizde konteynerleri vatandaşın gözü önünden kaldırıyoruz. Daha hijyenik bir ortamda çöplerin toplanması için şehrimizin ilk etapta beş noktasına yer altı çöp konteynerlerini yerleştirdik. Her bölgede ikişer adetten toplamda 10 adet yer altı konteyneri mevcut. İlerleyen zamanalarda şehrimizin müsait olan yer bölgesine bu yer altı konteynerlerinden yerleştireceğiz. Bu gördüğünüz aracımız yer altı konteynerlerinde biriken çöpleri otomatik olarak alıp taşıma araçlarına yüklemektedir. Böylelikle hem çevreye koku yayılmamakta hem de görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş bulunmaktadır. Şehrimizin güzel insanları her şeyin en güzeline layık diyoruz” diye konuştu.


YER ALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ


Şehrimizin 5 ayrı noktasına konuşlandırılmış olan 10 adet yer altı çöp konteynerinin her biri yaklaşık 3,5 m3 hacimli olup her bir yer altı çöp konteyneri yaklaşık 4 adet mevcuttaki konteyner toplama aracı hacimlerine tekabül etmektedirler. Yer altı çöp konteynerlerinin yerleştirildiği mevkiler: Rıdvan Hoca Yer Altı Çarşısı Girişi(2 adet), Kanlıdere Mevki(2 adet), Yıkılan İtfaiye Önü(2 adet), Balık Pazarı Girişi(2 adet), Şekerdere İniş Yolu(2 adet)


YER ALTI KONTEYNERLERİNİN AVANTAJLARI


Hijyen noktasında çöp kokusunu ortadan kaldırır, açıkta kalan çöp poşetlerinin kedi köpek gibi hayvanlar tarafından parçalanarak çöplerin etrafa saçılmalarını önler, görüntü kirliliğini ortadan kaldırır, depolama kapasitelerinin fazla olmasından ötürü iş gücünden ve zamandan kazanç sağlarlar, güvenlik açısından üst düzey korumaya sahiptirler, hijyenik ve kullanımları pratiktir.


(www.kanal46.com)