Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren Özel CAKA Vatan Hastanesi’nde fizik tedavi ve rehabilitasyon (iyileştirme) uzmanı olarak çalışan Dr.İrfan Karadutlu, geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü, Gazeteci Mehmet Taş ve Mehmet Fiskeci’nin Aksu TV için hazırlayıp sundukları “Bizim taraf “ programının konuğu oldu.

Canlı yayınlanan ve yaklaşık bir saat süren programda, özgeçmişinden ve özel yaşamından kısa kesitler sunan ve aynı zamanda Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevini başarı ile yürüten Karatutlu, Fiskeci ve Taş’ın sağlıkta devrim niteliğindeki Tam Gün Yasası ile ilgili çeşitli sorularını cevaplandırdı.

“Bugünkü sağlık camiası kadar vatandaşı da yakından ilgilendiren Tam Gün Yasası. Siz bir hekim olarak, hükümetin bu yasasını onaylıyor musunuz?” şeklindeki soru karşısında, yasayı onayladığını, bu yasa ile hastanelerde ilaç ve sıra kuyruklarının azaldığını, bunun da sağlık sorunu çeken insanları rahatlattığını söyledi.

“Sizce doktorluğu cazip kılan ne? Çocuklara küçükken sorarlar, “büyüyünce ne olacaksın?” diye, onlar da genellikle doktor derler. Evliliği düşünen genç kızlar arkadaşları ile konuşurken sohbet anında veya espri olsun diye, “Beni ne doktorlar istedi de…” diyerek gönlünden geçen adayı söylemeye çalışırlar. Doktorluk bu kadar özenilecek meslek mi? Ya da, toplumda doktorlara genellikle paragöz insan gözüyle bakarlar, yorumlarlar. Sizler paragöz insanlar mısınız?” sorularına içten ve gülümseyerek cevap veren Dr. Karadutlu, mesleğini sevdiğini, insanlara hizmet etmekten mutlu olduğunu, doktorluğun o kadarda cazip bir meslek olmadığını ve bugün itibariyle şehrimizde özel muayenehane açan doktor sayısının her geçen gün azaldığını kaydetti.

NEDEN VERGİ REKORTMENLERİ
LİSTESİNDE OLMAZLAR?

Bu soruyu da Mehmet Taş sordu: “Her yıl Mart ve nisan aylarında vergi rekortmenleri açıklanır. Bakarız, noterler ve eczacılar vergi rekortmenleri listesine girerken, en az onlar kadar kazanan doktorlar vergi rekortmenleri listesinde yer almazlar. Neden yoksunuz?”

Kendisinin böyle bir problemi olmadığını, özel bir sağlık kuruluşunda hizmet verdiğini söyleyen Karadutlu, bir başka soruya cevap olarak da, Kahramanmaraş’ın sağlık istenilen yerde olmadığını iddia etti ve bir dönem 2004-2005 yıllarında Türkoğlu fizik tedavi merkezinde çalışırken, soruşturma geçirdiğini, doktorların 5 dakika erken çıktın, 10 dakika geç geldin gibi küçük meseleler karşısında uyarı veya başka türlü cezalarla cezalandırılmasının doğru olmadığını, sağlıktan sorumlu yöneticilerin biraz daha duyarlı olması gerektiğine işaret ederek, doktorların bu soruşturma kapsamında çalışma barışı ve şevklerinin kırıldığını vurguladı ve kendisinin de bu sebepten ötürü dönemin kaymakamı tarafından uyarı cezası ile cezalandırıldığını ifade etti.

Karadutlu; Taş ve Fiskeci’nin gerek tam gün yasası, gerekse sağlıktaki diğer sorunlarla ilgili sorularını da samimi bir şekilde cevaplandırması ile büyük beğeni topladı. (Kimlik - www.kanal46.com)