KSÜ Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Esco FM’de bebeklerin sağlığı için önemli olan konuları anlatacak.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Filiz Taş’ın koordinesinde hazırlanan proje kapsamında, Ebelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, toplumda farkındalık oluşturmak için Esco FM’de yayınlanacak ‘0-1 yaş arası bebek bakımı, aşılar ve yapılması gerekenler’ konulu programa katılacak.


Cumartesi günü 103.0 Esco FM’de 14:00 ve 16:00 arasında yayınlanacak programda Ebelik Bölümü son sınıf öğrencileri Yeter Karataş, Fatma Arıcak ve Ayşegül Şahan bebek bakımı, aşılar ve yapılaması gerekenleri anlatacak.


Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversiteliler 0-1 yaş arası bebek bakımı, aşılar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verip dinleyicilerden gelen soruları cevaplayacaklar. Programı takip edenler canlı yayına katılarak veya mesaj atarak sorularını sorabilecek.


Bebek bakımının, aşıların 0-1 yaş arası çocuklar için önemli olduğuna dikkat çeken duyarlı öğrenciler, vatandaşları Cumartesi günü 103.0 Esco FM’de 14:00 ve 16:00’da yayınlanacak programı dinlemeye davet etti.  
(M. Serhat TOPALCA)