AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, mevcut devlet hastanesinin arka kısmında bulunan 125 dönümlük alana kurulacak olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacağını söyledi.


Elbistan’ın Bölge Hastanesi’ne kavuşması, sağlık hizmetlerinin fiziki alan olarak daha modern ve donanımlı bir hastanede sunulması amacıyla yapılan çalışmalarda olumlu gelişmeler yaşandı. Daha önce Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından özel bir firmaya yaptırılacak olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat işlemleri, alınan karar doğrultusunda TOKİ tarafından yürütülecek.


AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, hastane inşaatıyla ilgili devir kararının imzalandığını belirterek, inşaatla ilgili çalışmaların en kısa sürede başlamasını beklediklerini söyledi.


Kısaca, şöyle devam etti:


“AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’ın girişimleri ile yaşanan bu olumlu gelişme, ilçemizin 300 Yataklı Bölge Hastanesi’ne bir an önce kavuşması adına güzel bir adım oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi bir süredir Elbistan’a 300 Yataklı Bölge Hastanesi kurulması yönünde çalışma yürütülüyor. Bölge Hastanesi için Elbistan Devlet Hastanesi’nin arka tarafında bulunan ve SGK’ya ait 125 dönümlük arazinin tahsisi Kahramanmaraş Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu arasında imzalanan protokolle geçtiğimiz aylarda yapıldı. Bu gelişmeden sonra Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal, konunun Sağlık Bakanlığı’nın gündeminde tutulması için görüşmeler yaptı. Gelinen son noktada 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat sürecinde olumlu bir gelişme yaşandı. İnşaatın daha önceden Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından özel bir firmaya yaptırılması kararlaştırılmıştı. Ancak şimdi bu inşaat TOKİ tarafından yapılacak. Umarız en kısa zamanda Bölge Hastanemize kavuşuruz. İlçemize ve bölgemize bu önemli sağlık yatırımının kazandırılmasında büyük katkısı bulunan başta Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”


Başkan Kısaca, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından alınan ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen 3 ambulanstan birinin Elbistan’a, diğerinin de Ekinözü ilçesine verileceğini söyledi.


İl Özel İdaresi tarafından alınıp İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen 3 adet tam donanımlı ambulanstan ikisinin Elbistan ve Ekinözü ilçelerine gönderileceğini dile getiren Başkan Kısaca, “Elbistan’ımızda sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin olarak sürdürülmesi için ambulans takviyesi yapılıyor. Bu noktada da yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçileceğini düşünüyoruz. Ambulasların alınmasında büyük katkısı bulunan İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu. (İHA)