Elbistan'da ilk kez yapıldığı belirtilen, kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı gerçekleştirildi


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan'da ilk kez yapıldığı belirtilen, kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı gerçekleştirildi.


Elbistan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Uğurkan Erkayıran, ilçede ilk kez 50 yaşındaki Ayşe Mezdeği'ne kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı uyguladığı belirtildi.


Erkayıran, yaptığı açıklamada, ameliyatın 3 farklı yöntemle yapılabildiğini ifade etti.


Dünyada kapalı yöntem ameliyatın avantajlarından dolayı diğer yöntemlere göre en çok tercih edilen ameliyat türü olduğunu vurgulayan Erkayıran, "Büyük cilt kesilerine gerek kalmaması, daha iyi görüntüleme sağlaması, daha az kan kaybı, daha az ağrı ve ilaç tedavisi, daha az yara izi, hastanede kalış süresinin kısa olması kapalı yöntemin avantajlarıdır. Dolayısıyla kapalı yöntem, hastaya diğer yöntemlerden daha kaliteli bir yaşam standardı sağlar" dedi.


Hastaneye gelen hastanın ilk geldiğinde kanamasının fazla olduğunu dile getiren Erkayıran, ultrason bölümünde incelediklerinde rahimde 6 santimlik kitle tespit edildiğini söyledi.


Kapalı yöntemle yaklaşık 3 saatlik bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Erkayıran, ameliyattan sonra 3 gün gözetim altında tutulan hastanın bugün de taburcu olacağını belirtti.


(AA)