Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde, kas ve sinir hastalıklarının tanısında kullanılan EMG cihazının haftada 40-50 hastaya hizmet verdiği bildirildi.

EMG cihazının geçtiğimiz yıl alındığını söyleyen Uz. Dr. Fatih Koçtürk; "Yaklaşık bir yıl önce alınan EMG cihazıyla birlikte Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde dışarıya sevk edilen hastalar artık hastane içerisinde cihaza bağlanıp tanısı konulabiliyor" dedi.

EMG ve uyanmış potansiyel cihazının özellikle kas ve sinir hastalıklarının tanısında kullanıldığını belirten Uz. Dr. Fatih Koçtürk; "Bu cihaz, tanı amaçlı ve nöroloji açısından oldukça önemli bir cihaz. Hastalara elektriksel potansiyeller verilerek sinir fonksiyonları değerlendirilmektedir. Kaslardaki sorunların tanısı için EMG incelemesinde iğne elektrotları kullanılmaktadır" diye konuştu.

EMG ve sinir ileti incelemelerinin, sırasıyla omuriliğin ön boynuz hücreleri, sinir kökleri, sinir ağları, uç sinirler, sinir kas kavşağı, sinir zedelenmelerinde, sinirin kendi hastalıklarında, kas hastalıklarında ve bazı beyin fonksiyonlarının tanısını koymada kullanıldığını ifade eden Koçtürk, şunları kaydetti: "EMG süresi, kişiye göre değişmektedir. Yapılan işlem yarım saatle 1.5 saat arasında sürebiliyor. Hastanemizde EMG randevu sistemiyle devam etmektedir ve günde 6 vakaya EMG çekilebilmektedir. Böylelikle hastalarımız başka illerdeki hastanelere gitmekten kurtuldu. Daha kısa sürede ve en son teknolojik ürünüyle tanısı konulabiliyor.” (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...