Erkekler her zaman seks yapmak ister, doğru mu? Yanlış.. Yanlış bilinen şey erkeklerin her zaman seks istedikleri yanılsamasıdır. Erkekler her zaman seks yapmak istemez. Peki neden istemeyebilirler?

İşte erkeklerin seks yapmak istememelerinin ortak nedenleri..

İlaçlar.. Kullanılan antidepresanlar erkelerin seksüel aktivitelerinin düşük olmasına neden olabilir. Bu seks isteiğinin azalmasına neden olabilir.

Uykusuzluk.. Ergenlik döneminde erkekler sekse uykudan daha çok önem verirler ya da ilişkinin ilk zamanlarında seks uykudan daha önemlidir. Ancak yaş ilerledikçe seks doğal çekiciliğini kaybedebilir ve vücut dinlenmek istebilir.

Hormon seviyeleri.. Seks isteğini belirleyen şeylerden biri testesterondur. Çoğu erkek libidoları azaldığında testesteron testi yaptırma hatasına düşer. Bunun yerine erkeğin tüm hormon seviyelerinin bilinmesi daha yararlıdır. Çok fazla prolaktin, SHBG seksüel isteği baskılayabilir. Eğer libidonuzla ilgili bir sorun yaşıyorsanız kan tahlilinizin içinde; testesteron, prolaktin, SHGB ve toplam testesteron oranına bakılması önemlidir.

Kişisel özellikler.. Erkekler dünyadaki rollerinin ne olduğunu tam bilmediklerinde, kendilerini boşukta hissettiklerinde seks istekleri de azalır. Bu depresyonla ilişkilendirilebilir ancak her zaman da depresyon kaynaklı olmaz. Aileden ölümlerde, inançsal zayıflıklarda, kendi cinselliğini sorgulama gibi durumlarda ortaya çıkabilir.

Sekse karşı duyarlılığını kaybetme.. Bazı erkekler seks yapmaktan daha çok seksten uzak kalmayı tercih ederler. Seks sırasında yaşadıkları özel bir durum ya da partnerinin bedeniyle uyuşamama sorunu buna sebep olabilir. Bu durum partnerlerin karşılıklı konuşması ile aşılabilir. Seksle ilgili konuşmak, korkularıyla yüzleşmek sorunun giderilmesini sağlayabilir.

Partnerle anlaşamama. Çiftler seks konusunda birbirlewriyle anlaşamıyorlarsa birbirlerinden uzak durabilirler. Seks uzmanı çiftlerin bu sorununu çözme yönünde önerilerde bulunabilir.

Stres.. Stres parasal, kişisel ve ailesel gibi birçok konudan kaynaklanabilir.

Mastürbasyon.. Partnerli seksin yerini almış olabilir. Seks isteğini tahrik eden film, video veya dergiler aracılığıla mastürbasyon yapmak bir süre sonra partnerle seksin önüne geçebilir.

Kişisel korkular.. Bazı erkekler iyi giden romantik ilişkilerine seksi dail etmenin ilişkiye zarar verebileceğini düşünebilir. Çoğu uzman, birbirine aşık çiftlerin mahremiyetlerine engel gördükleri için seks yapamadıklarını belirtiyor. Diğer korku da başarısız olma.. Bastırılmış kültürlerde çiftler bu gibi sebeplerle seksten uzak durabiliyor.

Eğer partneriniz seks yapmak istemiyorsa nedenleri üzerinde konuşun, değerlendirin. Temel sorunun ne olduğunu tespit edip birlikte çözüm geliştirmeye çalışın.