Kahramanmaraş’ta üzümsü bitkiler konusunda önemli adımlar atılırken; Tarım İl Müdürlüğü köy ve kasabalarda Özel İdare ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteği ile bu konuda başarı sağlıyor. Daha önce çilek konusunda başarı gösteren kasabalılara bu kez de böğürtlen fidanı dağıtıldı

Kahramanmaraş Merkez İlçe’ye bağlı Fatih (Dönüklü) Kasabası’nda Tarım İl Müdürlüğü tarafından daha önceki yıllarda başlatılan İl Özel İdaresi destekli çilek bahçesi oluşturma çalışmalarında gösterilen başarı, kasabalıları yeni türlere itiyor. Kasabaya geçen hafta içerisinde Valilik SYDV Başkanlığı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında böğürtlen fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 38 dekar alan üzerine kurulu 14 ayrı bahçe için toplam 114 bin TL’lik bir proje gerçekleştiren SYDV, fidanları kasabalılara törenle dağıttı.

Oluşturulan örnek bahçede düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Dombuloğlu, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Yaşar Akçakoyun, Valilik SYDV Müdürü Ayhan Domurcukgül, Fatih Belde Belediye Başkanı Mehmet Demirtaş, Fatih Belde Belediye Meclis Üyeleri, Kasaba Mahalle Muhtarları, SYDV Çalışanları, Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Danışmanları ve Kasaba Sakinleri katıldılar. Törende birer konuşma yapan Vali Yardımcısı Anteplioğlu, Tarım İl Müdür Vekili Dombuloğlu ve Fatih Belediye Başkanı Demirtaş, kasabaya bu çalışma ile birlikte yeni bir gelir kaynağı oluşturulduğunu söylediler. Üreticilerin, üretimlerini çeşitlendirmesi ile birlikte de ekonomiye büyük katkı sağlayacaklarını ifade eden konuşmacılar, dağıtılan fidanlarla oluşturulacak bahçelere iyi bakılması önerisinde bulundular.

Bu arada kasabada görev yapan Ziraat Danışmanı Merve Ardıç, üç yıl önce başlatılan çilek projesinden çok büyük bir başarı elde edildiğini belirterek, böğürtlencilik ile de başka bir ivme kazanılacağını söyledi. Ardıç, çilek de olduğu gibi böğürtlende de umutlu olduğunu ve kısa sürede bu bitkinin kasabanın gelirini artıracağına inandığını kaydetti. (Kaynak: Akşam Postası Gazetesi - www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...