Kahramanmaraş'ta çalıştığı fabrikada kamyonun demir kapıya takılması sonucu devrilen 500 kiloluk raylı kapının altında kalınca felç olan 32 yaşındaki Harun Doğan'ın hukuk mücadelesi sürüyor.

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Harun Doğan'ın üzerine depodan çıkan kamyonun takıldığı kapı devrildi. Yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki kapının altından güçlükle çıkartılan Doğan, 3 ay tedavi görmesine rağmen felç oldu.

Kapının devrilmesine neden olduğu öne sürülen kamyon sürücüsü M.B. ile fabrika müdürü H.Ü. hakkında 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan dava açıldı. Kahramanmaraş 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sürücü M.B. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası ertelendi.

Fabrika müdürü H.Ü. hakkında ise 5 ay süreyle fabrika müdürlüğü yapmaktan yasaklanmasına karar verildi.

SUÇLU GİBİ GÖSTERİLDİM

Belden aşağısı tutmayan Doğan, kazanın ardından bir başkasına muhtaç halde yaşamını sürdürdüğünü, kamyon sürücüsü ve müdür hakkında verilen cezayı temyiz ettiğini söyledi. Yargılama sürecinde kendisini en çok üzen şeyin bilirkişi raporu olduğunu anlatan Doğan, "Bilirkişi raporunda sanki benim bilerek demir kapının yanında durduğum ifade edilmiş. Böyle bir şey nasıl olabilir. Bu benim intihar girişiminde bulunduğum anlamına geliyor. Ben o gün görevim gereği oradaydım ve kamyon sürücüsüne yüklenen ürünlerinin listesini verdim. Raporda ise 'kaçma ihtimali vardı ama kaçmadı' gibi şeyler yazmışlar. O anda nereye kaçacağıma nasıl karar verebilirdim. Kaçtım ama kendimi demir yığınından kurtaramadım. Bunu anlamak mümkün değil"dedi.

Sorumlular en ağır cezayı alıncaya kadar mücadele edeceğini kaydeden Doğan, çalıştığı iş yeri hakkında maddi manevi tazminat davası da açtığını vurguladı. (DHA)