Kahramanmaraş Merkez Kavlaklı beldesinde, Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü’ne ait 10 bin tonluk su deposunun yapımı sırasında, beton dökülen kalıbın çökmesi sonucunda bir işçi göçük altında kalırken, biri ağır olmak üzere toplam 7 işçi de yaralandı.

Bugün öğleden sonra saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda; OSB Müdürlüğü’ne ait su deposunun inşaatının betonu dökülürken kalıpların çökmesi sonucunda inşaatta çalışmakta olan Kazım Akdere (27), Cemal Sevim (32), Hasan Akbulut (32) Metin Çınar (29), Selahattin Akdere (35), Nurettin Güneş (26) ve Necmi Güneş (24) yaralandı. Bu arada göçük altında kalan işçilerden 40 yaşlarındaki Ahmet Altıparmak’ın ise çok büyük ihtimalle hayatını kaybettiği öne sürüldü. Altıparmak'ın beton dökülürken sızma olup-olmadığını kontrol için alttan üste bakarken çökmenin meydana geldiği bilgisine de ulaşıldı. Altıparmak’ı göçük altında arama çalışmaları ise sürüyor. Kavlaklı Belediye Başkanı Fevzi Gökçe de talihsiz kazanın yaşandığı yere gelerek kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. Gökçe'nin bir hayli üzgün olduğu gözlendi.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Metin Çınar’ın durumun ağır olduğu belirtildi.

Su deposunun İller Bankası tarafından yaptırılmakta olduğu, müteahhitliğini ise VİT-Varol firmasının yürüttüğü öğrenilen olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Kazanın; Manevra Odası'nın yerden 10 metre yükseklikteki tabliye betonunun ÇİMKO firması tarafından dökümü sırasında meydana geldiği öğrenildi. Tabliye betonunun ise yaklaşık 100 metreküplük betondan oluştuğu bunun da 240 ton civarındaki bir ağırlığa denk geldiği ve kaza anına kadar da büyük bir kısmının dökümünün yapıldığı bilgisine de ulaşıldı. Beton dökümü nedeni ile demir iskeleler kullanıldığı ve yan bağlantılardaki zayıflıklar nedeni ile kazanın meydana gelmiş olabileceği öne sürülüyor. (www.kanal46.com)