Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü yine gündeme geldi. Daha önce personel hakkında yapılan soruşturmalar ile konuşulan ardından ise bazı ilçelerdeki personele maaşlarının geç ödenmesi ile dikkat ve tepki çeken Sağlık Müdürlüğü'nde, şimdi de personel maaşlarının eksik ödenmesi ile bir yanlışlığa imza atıldığı öne sürüldü.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Haksen ve Sağlık Haksen İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen bu durumun kabul edilemez olduğunu ve sağlık çalışanlarının sürekli mağdur edildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü çalışanları Şubat ayı maaşlarında maalesef bir kez daha mağdur edilmişlerdir. Maaş hesaplamalarında Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan hata nedeni ile kimi çalışanlarımız maaşlarını eksik alırken kimi çalışanlarımız ise fazla maaş almışlardır. Şu an yüzlerce çalışan mağdur edilmiş ve bu hesaplamalar nedeni ile maaş ödemeleri durdurulmuştur. Bu hatanın nasıl düzeltileceğini kimse bilmemekte olan ise maaşlarını almayıp ödeme yapamayan memurlara olmuştur. Bildiğiniz gibi daha öncede Afşin, Ekinözü, Göksun ve Pazarcık ilçelerimizde çalışan sağlık personeli 3 gün maaşlarını alamamış ve mağdur olmuşlardı. Bir daha bu hatanın olmayacağı sendikamıza iletilmişti ancak üzülerek görüyoruz ki sağlık çalışanları mağdur edilmeye devam ediliyor. Bizler Sağlık Haksen olarak Sağlık Çalışanlarının daima yanında olacağımızı ilk günde söylemiştik. Bu sözümüzün her zaman arkasında olacağımızı bu konuyu sonuna kadar takip edeceğimizi bildiriyoruz.” (www.kanal46.com)