Kahramanmaraş Tabipler Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde basına çifte standart uygulaması ile dikkat ve tepki çekti. Geçen yıl 14 Mart akşamı DSİ’de gerçekleştirilen etkinlikte kendilerine ayrılan masayı yetersiz bulan ve protesto ederek ayrılan basın mensupları bu yılki etkinlikleri takip edilmeleri için çağrılmadı. Bu durum ise basın çevrelerinde tepki ile karşılandı.

‘Basına neden çifte standart uygulandığı’ konusunda bilgi almak üzere Tabipler Odası’nı telefonla aradık. Görüştüğümüz sekreter Mustafa Parlakgül; şu şekilde konuştu:

“Geçen yılki etkinliklerimizi, çağırdığımız halde pek basın mensubu takip etmedi. Ancak akşamki etkinliğe ise çok sayıda gazeteci geldi. Bu nedenle ayırdığımız masa yetersiz kaldı. Bir gazeteci ise kendilerine yeterli masa ayrılmadığını ve bu nedenle birçok gazetecinin ayakta kaldığını söyledi. Biz de masa ayarlayacağımızı söyledik. Ancak söz konusu arkadaş, diğer arkadaşlarını da etkileyerek; (Hadi gidelim) dedi. Başkanımız da bu hareket üzerine (Buyrun) diyerek kapıyı gösterdi. Birçoğu böylece ayrıldı. Masada ise biri haftalık biri günlük olmak üzere iki gazete mensubu kaldı. Kendi iradeleri ile masada kalarak etkinliği takip ettiler. Bu yılki etkinlikler öncesinde Başkanımızda bize talimat vererek, geçen yıl masayı terk etmeyen bu iki yerel gazete ile yerel TV’yi çağırmamızı istedi. Bu arada geçen yılki etkinlikler ulusal basında çıkmadığı için bu yıl da ulusal basından kimseyi çağırmadık.”

BAŞKAN ARSLANOĞLU İSE NE DEDİ?

Daha sonra cep telefonundan aradığımız ve müsait olup-olmadığını sorduğumuz Tabipler Odası Başkanı Rafet Arslanoğlu ise; “Şu anda yüzüyorum ama buyrun” diyerek konuyu iletmemizin ardından; “Biz herkesi çağırdık” dedi. Bunun üzerine etkinlikleri takip için çağrılmadığımızı ve sekreter ile yaptığımız görüşmemeyi iletmemiz üzerine ise şunları kaydetti: “Kardeşim, geçen yılki etkinliklerde sizde terk edenler arasında yer almışsanız eğer, o yüzden çağrılmamışsınızdır. Demek ki çağrılmadığınıza göre siz de o gazetecilerin arasında varsınız. Ben şu anda meşgulüm. Kapatıyorum.” (Ajans 46 - www.kanal46.tv)