Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekiplerince il merkezinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerini denetlenmesine devam ediliyor.

Yaz aylarının başlaması ve havaların ısınması nedeni ile gıda denetimlerini artıran Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için 13-17.06.2011 tarihleri arasında 97 adet iş yerini denetleyerek, denetimlerde eksiği saptanan iş yerlerine eksiklerle ilgili idari para cezası uygulandı.

Özellikle vatandaşlarımızın kullandıkları toplu tüketim yerleri olan 18 adet lokanta –kebap ve döner işletmecisi,10 adet çay ocağı ve kıraathane,15 adet kantin (Toplam 43) denetlenmiş. Satış yerleri olarak; 6 adet market ve bakkal, 2 adet şekerleme ve kuruyemişçi, 1 adet manav, 28 adet kasap ve şarküteri, 6 adet bitkisel ürün satan işyeri ve aktarlar, 6 adet tekel bayii,5 adet süt ve süt ürünleri satış noktası (Toplam54), 97 adet satış ve toplu tüketim yeri denetlenmiştir.

Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekiplerince gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerine devam edilecek olup, ayrıca vatandaşlarımız 174 Alo Gıda hattını arayarak gıdaya ilişkin her türlü talep ve şikâyetlerini bildirebilecekler.