Göksu Çayının ıslah çalışmaları ağustos ayı içinde başlayacak..


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve KASKİ Kanal-Atıksu Daire Başkanı Çetin Hurşitoğlu ile ilçe merkezinden geçen Göksu, Törbüzek ve Kömürsuyu Çaylarında incelemelerde bulundu.


Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden geçen Göksu Çayının ıslah çalışmalarının ağustos ayı içinde başlayacağını yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.


Seçim kampanyalarında çayları kanalizasyonun bağlantılarından arındırılarak eski berraklığına kavuşturacakların sözünü verdiklerini anımsatan Aydın, şunları kaydetti:


"İlçe merkezimizden geçen Göksu, Törbüzek ve Kömürsuyu Çaylarına, çevre açısından da son derece tehlikeli olan ve halkımızı sıkıntıya sokan kanalizasyon bağlantılarının olduğunu biliyoruz. Mart ayında yapılan yerel seçim kampanyalarımızda bu durumdan rahatsız olduğumuzu ve bu çayları eski berrak haline getirmek için çalışma yapacağımız sözünü vermiştik. Tabi biz bu çalışmayı 2015 ve 2016 yıllarında yapmayı planlıyorduk. Ancak KASKİ Genel Müdürlüğümüz süratle işe başlayıp arıtma ve ıslah çalışmalarına ağustos ayı içinde başlama kararı aldı."


Göksun kanalizasyon sisteminin yüzde 60'ının aktığı Göksun Çayındaki çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Aydın, büyükşehir yetkililerine teşekkür etti.


KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ise acil eylem planı çerçevesinde tüm imkanları seferber ederek Göksun’da içme suyu sorunlarını gidermeyi amaçladıklarını söyledi.


Uzunlar, KASKİ olarak zaman kaybetmeden çalışmalara biran önce başlayıp Göksun halkına tamamen sağlıklı ve temiz bir çevre sunmayı görev bildiklerini sözlerine ekledi.


 (AA)