Göksun ilçesinin 30 yıllık vahşi çöp döküm sahası boşaltılarak ilçenin çöpleri Kürtül Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na taşınıyor.


Uzun yıllar biriken çöpler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ve Göksun Belediyesi işbirliği ile katı atık hidrolik sıkıştırmalı çöp araçları ile Kahramanmaraş, Kürtül Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na taşınıyor.


GÖKSUN MEMNUN, ONİKİŞUBAT DÜŞÜNSÜN..


Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Göksun’un kronikleşen problemlerinden Göksun Merkezde bulunan çöp alanı yaklaşık 30 yıldır mikrop saçıyordu. Sivrisinek ve haşerelere alan yaratıyor, hava ve su kirliliğine yol açıyordu. Vatandaşlarımız yıllardır bu konudan çok rahatsızdı, neredeyse her gün şikayetler oluyordu. Hızlı bir şekilde bu sorunu çözmemiz gerekiyordu. Bu konuda bizlere yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç’a şahsım ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Göksun’da bundan sonra çevre kirliliğine izin vermeyeceğiz, projenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.