Kahramanmaraş’ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki Aslan Gülbay’ın ailesi, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.


15 Ocak 2016 tarihinde Gülbay ailesi, Elbistan ilçesinden Kahramanmaraş’a seyir halindeyken Göksun ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada baba Cuma-Hatice Gülbay çiftinin oğlu Aslan Gülbay ağır yaralandı. 5 gündür Necip Fazıl Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Aslan Gülbay’ın bugün beyin ölümü gerçekleşti.


8 yaşındaki Aslan Gülbay’ın beyin ölümü gerçekleşmesiyle baba Cuma Gülbay ve ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı.


3 saat süren ameliyat sonrası küçük Aslan’ın karaciğeri Malatya’ya, böbreklerinin biri Adana’ya diğer ise Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek üçüncü kişiye gönderilecek.


Organ nakli hakkında bilgi veren Adana Başkent Üniversitesi Organ Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Çalışkan, “Üzücü bir olay nedeniyle Adana’dan Kahramanmaraş’a geldik. Bir trafik kazası sonucu yapılan müdahaleler sonrasında maalesef kaybettiğimiz bir yavrumuzdan alınan organları çıkarıp bunları gerekli olan insanlarımıza ulaştırmak için buradayız” dedi.


Yeğeninin cenazesini almak için hastaneye gelen amca İlyas Gülbay ise, “Bu duyarlılığı herkesin göstermesi taraftarıyım. Bizim çocuğumuz hayatını kaybetti ama organları 3-4 kişinin hayatını kurtarmaya vesile olmak bile ne mutlu. Allah sabır versin. İnsanlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.


(İHA)