Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Halk Ekmek Fabrikası personelleri, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla verilen 'Hijyen Eğitimi' sonrası sınava tabi oldular.


Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İdari personeli ile Halk Ekmek Fabrikası üretim, sevkiyat, dağıtım ve satış personeline, İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden ve Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen Mehmet Köse tarafından "Hijyen Eğitimi" verildi. Kişisel Temizlik Kuralları, Personel Hijyeni, Periyodik Sağlık Kontrolleri, İşletme Giriş ve Çıkışları, İşletmede Tuvaletler ve El yıkama Alanları gibi temel konular üzerinde hassasiyetle durularak eğitim sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldular.


Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Halk Ekmek Fabrikası adına Gıda Mühendisi Sebihat Dedeoğlu “Hijyen eğitiminin hammaddenin girişinden, üretim, sevkiyat, dağıtım, satışa kadar her aşamada önemli olduğunu, hijyenin her personelin kendine ve yaşadığı şehir halkına olan saygısınında bir göstergesi olduğunu, yürürlükteki ekmek ve ekmek çeşitleri Tebliği’nin gereklerinin şu ana kadar ivedilikle yerine getirildiği bundan sonra da yerine getirilmeye devam edileceğini vurgulayarak, dolayısıyla bu tür eğitimlerle de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.


İşletme İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya ise; başta bu tür eğitimlerin yapılmasında ilimizde öncü konumda olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü nezdinde Selahaddin Kılınçkıran Bey’ e ve eğitim programı için personel görevlendiren İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerini ileterek, 5 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan “Hijyen Eğitim Yönetmeliği” gereğince 2014 yılı Temmuz ayından itibaren gıda üretim tesislerinde çalışan her personelin almış olması geren bu eğitimi Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak, sektördeki öncü uygulamalarımızdan birisi olarak İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Halk Ekmek Fabrikasında çalışan Hizmet alım personeli de dahil olmak üzere tüm personelimize bu eğitimi aldırmış bulunuyoruz. Gıda üretiminde hijyenin ilk planda olması gerektiğine inanıyor ve halkımıza sağlıklı ürün sunma bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.