Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, dört ili kapsayan halk sağlığı toplantısını Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi.


Kahramanmaraş’ta Ramada Otelde düzenlenen toplantıya Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis Halk Sağlığı Müdürleri katıldı. Toplantıda, Kahramanmaraş'ta düzenlenen halk sağlığı uygulamaları değerlendirildi.


Kronik ve bulaşıcı hastalıklarının önüne geçmek adına çalışmalarını sürdürdükleri kaydeden Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun bu ekiple daha iyi ve güzel işler yapacağına inanıyorum. Tabii ki sorunlar olacak. Bazı konuları aştık ama karşımıza başka sorunlar çıkacak. Bazı bulaşıcı hastalıkları yok ederken bazıları da karşımızı çıkacak ya da bulaşıcı hastalıklardan daha çok yaşlı nüfusumuz arttığı için kronik hastaları, kanserleri ve yaşlı nüfusla ilgili diğer sorularını göreceğiz. Ama eğer ekibimiz tam olur, organize ve ekip ruhuyla çalışırsa hiçbir sorunu aşmama ihtimalimiz yok. Bir diğer nokta bundan sonra Kahramanmaraş ve diğer illerin genel verilerine bakarak geldim. Benzer sorunlar olmakla birlikte diğer illere göre oldukça ileriye sahip” dedi.


Toplantı yılının hekimi seçilen Uzman Dr. Cevdet Karadeniz ile yılın ebesi seçilen Hatice Kılıç Kura'ya plaketlerini verilmesiyle sona erdi.(İHA)