Yazılan her kutu ilaç için 3 lira ek ücret ödenmesini öngören yasa tasarısına muhalefet tepki gösterdi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Hükümet bütçenin sağlığını, halk sağlığına tercih ediyor. Halka 'paran yoksa öl' diyor" ifadesini kullandı.


Yazılı olarak yapılan açıklamada bazı örnekler verildi.

Açıklamada hastaların sadece 4 kalem ve 6 adet ilaç yazılan bir aile hekimi reçetesi için 20 lira fazla ödeme yapmak zorunda kalacağı anlatıldı.

Düzenli olarak çok sayıda ilaç kullanması gerekenlerin zor durumda kalacağını savunan Özel, hükümetin sağlıkta harcamaları azaltmak için gündeme getirdiği öğnerilerin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Özgür'ün açıklaması şöyle:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanmış ve Sayın Başbakan’ın imzası ile “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” TBMM Başkanlığı’na sunulmuştur. Bu kanun teklifine göre hastalarımız Aile Hekimi muayeneleri için en az 2 TL katılım payı ödeyeceklerdir. Bu tutara ilaveten eczaneden ilaç aldıklarında, bugün ödedikleri ücretlere ek olarak, her bir kutu ilaç için kutu başına 3 TL’lik bir ödeme daha yapmak zorunda kalacaklardır."