Vatandaşların "hasta kedi" ihbarını değerlendiren polis ekibi, 1 aylık kedi yavrusunu veterinere götürerek tedavi ettirdi.



Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaşların "hasta kedi" ihbarını değerlendiren polis ekibi, 1 aylık kedi yavrusunu veterinerde tedavi ettirdi.


Tufanpaşa Mahallesi'nde görevli Toplum Destekli Polis Amirliği'ne Üstün Sokak'taki bir apartmanın bahçesinde hasta bir kedi yavrusu olduğu ihbarında bulunuldu.


Verilen adrese giden motosikletli 2 ekip, plastik bir sebze kasası içinde buldukları yavru sokak kedisine süt verdi. Polisler daha sonra ayakkabı kutusuna koydukları kediyi veteriner hekim Ali Demir'e götürdü.


Veteriner Demir, muayene ettiği yaklaşık 1 aylık kedinin akciğerlerini üşüttüğünü, solunum zorluğu çektiğini belirledi. Tedavi için gerekli müdahalede bulunan  Demir, polisin gösterdiği insancıl ve şefkatli davranışın herkese örnek olması gerektiğini söyledi.


Demir, polis ekiplerine teşekkür ederek, "Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez. Kendilerini kutluyorum. Sokak hayvanı deyip geçmemek gerek. Bunlar da canlı. Allah hiçbir canlıyı boşa yaratmamış. Polisler duyarlık gösterip kediyi getirdiler, ben de tedavisini yapacağım.  İnşallah kediyi sağlığına kavuşturacağız" dedi.


Tedavinin ardından kedi, bulunduğu apartmandaki bakımını üstlenen bina sakinlerine teslim edildi. AA