Elbistan Devlet Hastanesi'nde yaşlı bir hastaya sol göz alt kapağı yapıldı.


Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine yönlendirilen ve burada Opr. Dr. Sezer Helvacı ile görüşen Hatice Şahin (81), son 2 yıldan bu yana sol gözünde sürekli kanayan bir kitlenin olduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde Şahin’de cilt kanseri belirlendi.
Hasta ve yakınları ile yapılan görüşmeler sonunda ameliyat yapılması kararına varıldı. Opr. Dr. Sezer Helvacı, 81 yaşındaki Hatice Şahin’i ameliyata aldı.
Yapılan operasyonla kanserli kitle alınırken, sol göz alt kapağı için cilt kaydırma yapıldı ve üst kapaktan kıkırdak desteği sağlandı. Şahin, bu sayede göz alt kapak sahibi oldu.


Opr. Dr. Sezer Helvacı, operasyonla ilgili olarak, “Ameliyatta alt kapağın tamamına yakınını almamıza rağmen özel tekniklerle yeni bir alt kapak oluşturduk. Patoloji sonucu kitlede kanser tespit edildi. Çok şükür kapaktan kanseri tamamen temizlemiş olduk” dedi.


Elbistan Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Dr. M. Fatih Kılaç ise, Hatice Şahin’e geçmiş olsun dileklerini iletirken, hastane personeline teşekkür etti. Kılaç, “Hastanemiz de artık her branşda birçok ameliyat yapılmaktadır. Hastanemize her yeni gelen hekim bilgi, birikim ve tecrübelerini üst düzeyde kullanmaktadır. Hastane yönetimi olarak hekim arkadaşlara her türlü desteği sağlamaktayız. İleride inşallah çok daha ileri teknolojide operasyonlara imza atacağız. ” diye konuştu.(İHA)