İnsan, kelimelerle anlatamadığını sanatla anlatmaya çalışmıştır.

Çoğu insanın gözünün önündeki güzellikleri sanatçılar gönül gözleriyle görüp süslerler ve şaheserler oluştururlar.

Başarılı çalışmalarıyla tanınan sağlık çalışanı Arif Avize’nin sanatçı kimliğiyle gördükleri de hayata bakışını anlatmakta.

National Geographik Uluslararası Fotoğraf yarışmasında Türkiye ikincisi olarak, tüm sağlık çalışanlarının ve Kahramanmaraş’ın gururu olmuştur.

Aynı zamanda MADOSK Başkanı olan Arif Avize’nin ilimizin dağlarında, dere kenarlarında, doğasında olan güzellikleri tanıtma çalışmalarının hakkıyla takdir edilmediğini düşünüyorum.

Uluslararası bir yarışmada Andırın’da bir dere kenarında çoğumuzun önemsemeden geçeceği bir anı objektifiyle yakalaması Kahramanmaraş’ı Washington’a taşıyacaktır.

Bir papatyanın üzerinde salyangozun ve yusufçuk böceğinin buluşmasının güzelliğini, Kahramanmaraş’ın, tanıtımda kullanılması gerekmektedir.

Bu ödül KAFSAD'da (Kahramanmaraş Amatör Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) başlayan fotoğrafçılık hamlesini taçlandırmıştır.

Washington da bu fotoğrafın Andırın’da bir dere kenarında çekildiğini anlatabilirsek, ilimizin dağlarında doğa fotoğrafçılarının foto-safariler düzenlemesini sağlayabiliriz.

Fatih Sağlık Ocağında çalışan Arif Avize’nin sosyal çalışmalarında, yalnız bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum.

İlimizin zengin doğasının farkında olmayan bizlere National Geografik’in verdiği bu ödül büyük bir ders olmuştur.

Benim gibi Afrika’da çekilen belgesellerden, yaban hayatını izleyenlere seslenmek istiyorum.

İlimizde çok sık karşılaştığımız güzelliklerin doğru sunulduğunda geleceği yeri göstermesiyle bu ödül bizlere yeni bir yol açmıştır.

Sabırla usanmadan yapılan çalışmaların başarıya erişeceğinin de ispatıdır bu ödül.

National Geographik’in ödül verdiği fotoğraf sanatçısı Arif Avize’nin bu çalışmasının ilimizde de ödüllendirilmesi gerekmektedir.

Marifet iltifata tabidir.

Verilecek bir ödül ilimizde çalışan başka sanatçıları da teşvik edecektir.

“İki böcek bir çiçeğin “ insanın izlerken ruhunu dinlendiren bir fotoğraf olarak uzun yıllar ilimizde hatırlanacağına inanıyorum.

Arif Avize’nin fotoğraf sanatında ve doğa sporlarında ilimize yapacağı katkıları hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Dr. Gökhan Gökşen
[email protected]
(Kaynak: Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi)