Yılın son gününde tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışından İzmir'de nasibini aldı. Kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı karayolları ekiplerini alarma geçirdi.


2015’in son gününde tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, İzmir’e de uğradı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı daha çok kentin yüksek kesimlerinde kendini hissettirdi.
Kent merkezinde 2 derece ölçülen sıcaklık, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli Geçidi ile kentin yüksek kesimlerinde sıfır dereceye düştü. Kar ve oluşabilecek don olayı nedeniyle karayolları ile trafik ekipleri bölgede önlem aldı.
“ÖNLEM ALDIK”
Karayolları Genel Müdürlüğünün hizmet aldığı özel bir firmada ekip başı olarak görev yapan Ümit Özturan, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.
Sabuncubeli mevkisini kontrol altında tutmak için Manisa tarafından Sabuncubeli zirvesine kadar tedbir amaçlı tuzlama yaptıklarını anlatan Özturan, “Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre İstanbul, Bursa tarafından gelen yağışta Gelenbe yolu üzerinde yoğunluk olacak fakat burada yağış olacak. Şiddetini bilemiyoruz ama tedbirimizi aldık, hazır bekliyoruz” dedi.
Kara hasret kalan İzmirliler yol kenarında buldukları kar birikintilerinde kar oynadı, hasret giderdi.
(İHA)