Hükümet bir günde 11 ayrı bakanlıkta 44 atama ve görevden alma kararına imza attı. Bu kapsamda Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü de değişti.


Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma ve Orman ve Su İşleri bakanlıklarına yapılan atamalar arasında Adalet Bakanlığı  önemli yer tuttu.


Taraf Gazetesi'nin haberine göre, üçlü kararnameler ile Adalet Bakanlığı'nda ise aralarında Teftiş Kurulu ve Bilgi İşlem Dairesi dahil, beş daire başkanlığına atamalar yapıldı. Tüm hakim savcılarla ilgili soruşturma-incelemelerde suyun başını tutan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na tercih edilen isim, bu görevi zaten Şubat ayından bu yana yürüten Başmüfettiş Vedat Ali Tektaş oldu.


SAVCILAR HAKKINDA OLUMSUZ RAPOR HAZIRLAMIŞTI


Tektaş, Deniz Feneri e.V davasında dosyanın ellerinden alındığı Ankara savcıları Nadir Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında HSYK adına başlatılan incelemede görev yapmıştı. Tektaş, üç savcı hakkında hem disiplin hem adli ceza verilmesini talep etmişti. Tektaş'ın raporu üzerine üç savcı hakkında evrakta tahrifat iddiasından dava açılmış, ancak Yargıtay'daki yargılama sonucunda üç savcı da beraat etmişti. HSYK Başmüfettişi Tektaş, ayrıca 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını başlattığı için AKP'nin hedefi olan savcı Celal Kara hakkındaki soruşturmayı da yürüten ve olumsuz rapor hazırlayan isimdi.


DÖRT YENİ BAŞKAN DAHA


Dünkü kararnameler ile Adalet Bakanlığı'nda Eğitim Dairesi Başkanlığına, Ankara Hakimi İbrahim Şahin, Strateji Geliştirme Başkanlığına aynı yerde Daire Başkanı olan Alpaslan Azapağası, UYAP'ın da bağlı olduğu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Akyurt Hakimi Servet Gül, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına ise Danıştay Tetkik Hakimi Birol Terlemez atandı.


AİLE İÇİNDE KIYIM


Dünkü kararnameler ile en çok görevden alma Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda yaşandı. Bu bakanlıkta 8'i İl müdürü 10 bürokratın görev yeri değişti.
Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güner, ile Hakkari, Yozgat, Adıyaman, Bartın, Burdur, Ağrı, Samsun, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri ile Bakanlık Müşaviri Süleyman Dinçer başka görevlere atanmak üzere bu görevlerinden alındı.
Aynı bakanlıkta, Sosyal Yardımlar ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine ve Van, Hakkari ve Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine de yeni isimler atandı.


ORMAN-SU
Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcılığına, 5. Bölge Müdürü (Ankara) Murat Acu, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Mümin Döngez, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne Alpaslan Altındaş, Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne ise İsmail Tüfekçi atandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Remzi Uslu, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Bakanlık Müşavirliğine Sedat İlhan Güldoğan getirildi. Dışişleri Bakanlığı kararnamesiyle de Kamerun'daki Türkiye büyükelçisi Ömer Faruk Doğa merkeze alınırken yerine büyükelçi Hüsnü Murat Ülkü atandı.