Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, hasta kabulüne başlayan Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.


KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve Başhekim Prof. Dr. Cengiz Dilber’den çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Kocatepe, üniteleri gezerek ekipmanları da yerinde gözlemledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç’un da katıldığı ziyarette konuşan Vali Kocatepe, Tıp Fakültesi’nin dünden itibaren hasta kabulüne başlamasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.


Gelecek haftadan itibaren sağlık hizmetlerinin tam kapasiteyle verileceğini dile getiren Kocatepe, emeği geçenleri kutladı. 600 yatak kapasiteli hastanenin normal bitiş süresinin 2015 olduğunu anımsatan Kocatepe, bitiş tarihinin öne çekilmesi için gayret gösteren milletvekillerine de teşekkür etti. Kocatepe, şöyle konuştu:
“Tıp fakültesi hastanemiz Necip Fazıl’a göre yüzde 50 daha büyük kapasitede. Çok daha ferah hijyenik, temiz, bütün makineleri modern, yeni teknolojiyle seçilmiş aletler. O bakımdan bundan sonra Kahramanmaraş’ımız tıp konusunda sınıf atladı diyebiliyoruz. Bu çevrenin en modern hastanelerine sahip tek ili oldu. O yönden gurur duyuyoruz. Bu tesisleri ve imkanları bize kazandıran hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza, YÖK başkanlığımıza, rektörümüze ve gayret gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu hastanemizin inşaatı normal ihale sürecine göre 2015’te bitecekti. Ama sayın milletvekillerimizin gayretiyle, Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle ödenekler öne çekilmek suretiyle 2 yıl önce hizmete açılması sağlandı. O bakımdan bu 2 yıl da bizim için çok önemli bir süreç. Bu nedenle milletvekillerimize de şükranlarımızı sunmamız gerekiyor. 2 yıl önce bizi bu hastaneye kavuşturdukları için.”


Kocatepe, hastanenin resmi açılışının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti ziyaretleri sırasında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


KSÜ Rektörü Karaaslan ise arzu ettikleri sağlık hizmetlerini daha iyi koşullarda verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Taşınma sırasında yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı da vatandaşlardan anlayış bekleyen Karaaslan, şunları kaydetti:
“Ben bu güne kadar emeği geçen, katkısı olan siyasilerden, meslektaşlarıma kadar herkese bu hizmeti şehrimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hastanemizin akademik kadrosunu açılış tarihini de göz önüne alarak epeyce zenginleştirmiştik. Son ilanla 40’a yakın hekim arkadaşımız gelecek. Önümüzdeki günlerde tekrar ilan çalışmamız olacak. Daha sonrası için de elimizde kadro mevcut. Zaman zaman açacağımız ilanlarla eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Şu an için çok önemli bir açığımız yok. Pazartesi’nden itibaren başvuran hastalarımızı almaya başladık. Dün 500’e yakın hastamız vardı. Bugün öğle saatlerine kadar o rakam yakalandı. Bu önümüzdeki haftadan itibaren artacaktır.”(İHA)