Çevre ve Orman Bakanlığı, sözlü sınavla Hukuk Fakültesi mezunlarından, 10 çevre ve orman uzman yardımcısı alacak.

Çevre ve Orman Bakanlığının duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre sınav, 4 Kasım 2010 tarihinde saat 09.00'da Ankara'da Bakanlık merkez binasında gerçekleştirilecek.

Ancak sınavın aynı gün bitmemesi halinde, takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecek.

Genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan çevre ve orman uzman yardımcısı kadrosuna, 8'inci derecede Hukuk Fakültesi mezunlarından atama yapılmak üzere 10 çevre orman uzman yardımcısı alınacak.

Sınava en az 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin, Hukuk Fakültesi veya buna denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan adaylar katılabilecek.

Adaylarda, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10–11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP103 puan türünden asgari 70 puan almış olmak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde, öğrenim dalları itibariyle alınacak çevre ve orman uzman yardımcısı sayısının 6 katı aday arasına girmeleri şartı aranacak.

Ayrıca Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (C) düzeyinde puan almış olmakta adaylar arasında aranacak şartlar arasında.

Bu arada 2010 yılı KPSS sınav sonuçlarının iptal edilmesi halinde, adayların 2009 yılı KPSSP103 puanı esas alınacak.

Adaylar, bakanlıktan temin edilecek başvuru formunu doldurarak, istenilen belgeler ile birlikte 23 Eylül 2010 gününden, 8 Ekim 2010 gününde mesai saati bitimine kadar aynı adrese teslim edecekler.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 14-15 Ekim 2010 tarihlerinde, mesai saatleri içerisinde aynı adresten, fotoğraflı yarışma sınavına giriş belgesini imza karşılığı şahsen alacaklar.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 14-15 Ekim 2010 tarihlerinde, mesai saatleri içerisinde, fotoğraflı yarışma sınavına giriş belgesini imza karşılığı şahsen alacaklar.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu istenen şartları taşıyan ve sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, www.cevreorman.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI

Bu arada Siirt ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak.

Rektörlüklerin alımlara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü Fen-Edebiyat (kimya, biyoloji), Mühendislik-Mimarlık (elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği) ve Eğitim Fakültesi (ilköğretim, eğitim bilimleri) için 1 profesör, 1 doçent ve 6 yardımcı doçent alımında bulunacak.

Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olacak.

Doçent kadrosuna profesör, yardımcı doçent kadrosuna profesör ve doçentler müracaat edemeyecek.

Adaylar başvurularını 15 gün içinde Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yapabilecekler.

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü ise Eğitim Fakültesinin sosyal bilgiler eğitimi anabilim dalında istihdam edilmek üzere, yeniçağ tarihi alanında yüksek lisans ve doktora 1 yardımcı doçent alacak.

HAVA HARP OKULU KOMUTANLIĞI SİVİL ÖĞRENCİ ALACAK

Öte yandan Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına sivil öğrenci alınacak.

Gazetelerde yer alan duyuruya göre başvurular, 13-23 Eylül 2010 tarihleri arasında, Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsüne yapılacak.

Başvuru koşulları, gerekli belgeler ve lisansüstü eğitim programları hakkında daha detaylı bilgi, ''www.hho.edu.tr'' adresinden temin edilebilecek. (Mynet)