Kahramanmaraş Belediyesi ile Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği resim yarışması ödül töreni yapıldı.


Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil, Veteriner İşleri Müdürü Cengiz Berberoğlu, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Zekiye Duyar ve Yönetimi ile yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.


Ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye olarak özellikle de sokak hayvanlarına ayrı ilgi gösterdiklerine dikkat çekerek Kapıçam mevkiinde hayvanlar için barınak yapıldığını söyledi.


Başkan Poyraz yaptığı açıklamada; “Kapıçam Mevkiinde tespit edilen yaklaşık 50 dönümlük alanda çalışmalarımız başladı. Özellikle de sokak hayvanlarının barınması için yapılacak. Ekiplerimiz ilk olarak Kapıçam Ormanı içerisinden geçecek olan yolun yapımı tamamlandı. Ayrıca alanın etrafı tel örgülerle çevrildi ve şu anda idari bina yapım çalışmalarının yanı sıra çeşitli kedi bakımevi, köpek bakımevi gibi binaların yapımı da devam ediyor” diye konuştu.


Konuşmanın ardından ödül dağıtım törenine geçildi ve yarışmada dereceye girenlere madalya beratlı plaketlerin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. (www.kanal46.com)