Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ilave olarak bu geceden itibaren Balkanlar'dan gelecek soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı yarın tüm yurtta 6 ile 10 derece düşecek, iç ve doğu bölgelerdeki yağışlar kara dönüşecek.

Tahminlere göre, yarın Marmara'nın doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik), kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyonkarahisar ve Kütahya), orta ve doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Isparta ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, orta ve doğu Akdeniz kıyı kesimleriyle Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek. Kar yağışının özellikle orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, iç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında yoğun olması öngörülüyor.

Yağışların yarın Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl'ün yanı sıra orta ve doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI BAŞLADI

ERZURUM

Erzurum’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı cadde ve sokakları beyaz örtüye büründürmeye başladı.

Beklenen kar yağışı Erzurum’a akşam saatlerinde gelirken yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle Erzurum-Artvin ve Erzurum – Bingöl Karayolunda tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, trafik ekipleri bu güzergahlara giden araç sürücülerini uyarıyor.

ANKARA

Ankara'nın tamamında etkili olan soğuk hava, öğle saatlerinden itibaren özellikle Oran, Dikmen, Keçiören, Yakup Abdal Köyü gibi şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü.

Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışıyla birlikte Ankara'da hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Öte yandan başkentin kayak merkezi olan Elmadağ'da da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

KONYA

Konya'nın Seydişehir ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü.

Gece saatlerinde başlayıp sabaha karşı duran kar yağışı nedeniyle ilçede kaldırımlar, yollar ve çatılar beyaza büründü. İlçede kar kalınlığı 1 santimetreye kadar ulaşırken, sabah karla uyanan ilçe halkı şaşkınlığını gizleyemedi. Kar yağışı ayrıca Konya-Antalya karayolu Alacabel mevkiinde ulaşımı olumsuz etkilerken, yetkililer sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

BOLU

İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan yoğun sis etkisini artırırken, öğle saatlerinde hafif kar yağışı başladı.

Kurban Bayramının ikinci gününde Bolu Dağı'nda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Abant Kavşağı'ndan başlayan yoğun sis Düzce il sınırına kadar devam ederken, Abant Tabiat Parkı'na tatile gelenler TEM otoyolu ve D-100 karayolunda zor anlar yaşıyor. Bolu Dağı Polis İstasyonu yetkilileri, bugün ve akşam saatlerinde yola çıkacak sürücülerin yoğun sis ve kar yağışına karşı dikkatli olmalarını istedi. Bolu Dağı'na gelindiğinde sis lambalarının yakılmasını isteyen yetkililer, yakın
takip yapmamaları konusunda da sürücüleri uyardı.

Bu arada Bolu Dağı'nın zirvesi olan Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde hafif şekilde kar yağışı başladı. Yağışın ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

YOZGAT

Yozgat'ta Kurban Bayramı'nın ikinci gününde etkisini gösteren kar yağışı ile yüksek kesimler ve çatılar beyaza büründü.

Kurban Bayramı'nın birinci gününü yağmurlu geçiren Yozgat'ta bugün kar yağışı etkisini gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri ve çatıları beyaza bürüdü. Türkiye'nin ilk milli parkı olan Çamlık Parkı'nda güzel bir kar manzarası oluşurken, kar altında kalan güller ise kartpostalları andırdı.