Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 76 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.


İl Özel İdare Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bölgede devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.


Yoğun kar yağışı nedeniyle Göksun'da 20, Elbistan'da 9, Nurhak'ta 3, Afşin'de 13, merkeze bağlı 13, Ekinözü'nde 14 ve Çağlayancerit'te 4 olmak üzere toplam 76 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi.


Öte yandan, il merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken birçok ev ve iş yerini su bastı. Sağanaktan dolayı rögarlar taştı, bazı mahallelerdeki ev ve iş yerlerinde su baskını nedeniyle eşyalar zarar gördü.


Su baskınının yaşandığı mahallelerde İl Özel İdaresi, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş makineleri, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara katılıyor.


Meteoroloji yetkilileri, Ocak ayında metrekareye düşen yağmurun mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirtti. Son 16 günde metrekareye197 kilogramyağmur düşerken dün gece ise56 kilogramdüştüğü ifade edildi.