Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Kapıçam Keklik üretme çiftliğinde üretilen binlerce keklik, ilimiz Ahır Dağ’ında sabahın erken saatlerinde doğa ile buluştu.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğal hayatın desteklenmesi ve yaban hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla kurulan ve Ülkemizin ilk Kınalı Keklik üretme istasyonu olma özelliğini taşıyan Kapıçam Kınalı keklik Üretme İstasyonu, yıllık 7.500 keklik üretme kapasiteli olup, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında 10.000’in üzerinde keklik üretimi gerçekleştirilmiştir.

2011 yılı içerisinde İlimiz genelinde 2000 adet Kınalı Keklik salımı planlamış olup, bu program kapsamında il merkezi ve ilçelerde kekliklerin doğa ile buluşması devam etmektedir.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük,Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak, ilimizde bulunan Almanya’nın Mainz Emniyet Müdürü Karl Heinz Weber ve Yardımcısı Helmut Irmen gündoğumu ile birlikte Ahır Dağ’ının eteklerinde keklikleri doğaya bıraktılar.