Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Özkaynak, nadir görülen bir hastalık olan Pres Sendromu’nun erken teşhisle tedavi edilebildiğini belirtti.


Şiddetli baş ağrısı ve epilepsi krizi sonrası görme yetisini tamamen kaybeden genç kadın, Adana Avrupa Hospital’daki tedavisinin ardından yeniden görmeye başladı. Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Özkaynak yaptığı açıklamada, çok nadir görülen bir hastalık olan Pres Sendromu’nun erken teşhisle kalıcı göz kaybına neden olmadan tedavi edildiğini bildirdi.
36 SAATLİK TEDAVİ
Epilepsi krizi sonrasında iki gözünde de görme yetisini tamamen kaybeden genç kadının tedavi için kendilerine başvurduğunu ifade eden Dr. Özkaynak, ‘’ Daha önce nörolojik bir hastalığı olmayan ve 8 gün önce çok başarılı bir sezaryenle kız bebeğini dünyaya getiren hastamız, iki gün önce şiddetli baş ağrısı ve epilepsi krizinin ardından görme yetisini tamamen kaybedip, tedavi için hastanemize başvurdu. 36 saat süren tedavinin ardından görme yetisini yeniden kazandı. Artık bebeğini görebilecek’’ dedi.
BİR GÜN DAHA GECİKSE GÖZLERİNİ KAYBEDECEKTİ
Pres sendromu’nun çok nadir görülen bir hastalık olduğunu belirten Özkaynak, doğru tedavinin uygulanabilmesi için bu hastalığın akla getirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
‘’Beynin görme yetisini sağlayan kısmında, damarların ani tansiyon değişikliklerine karşı verdiği yanıt sonucu oluşan bir hastalık olan Pres Sendrom’u erken teşhis edilmediği takdirde kalıcı görme kayıplarına sebep olabiliyor. Öyle ki tedaviye bir gün geç başlansaydı hastamız iki gözünü birden kaybedebilirdi’’.
PRES SENDROMUNUN TEDAVİSİ NASIL OLUYOR ?
Pres Sendromu’nun çok nadir görüldüğünü ve erken teşhisin şart olduğunu vurgulayan Özkaynak, tedavi yöntemini şöyle anlattı:
"Hastamızda Anti ödem, kan sulandırıcı, damar açıcı, nöbet tedavisi ve tansiyon tedavisini uyguladık. Bu yöntemler günde 8-9 defa yineleyen ilaç tedavileridir. Çok yoğun bir gözlem ve bakım altında uygulanan bu tedavilerle operasyona gerek kalmadan, kalıcı düzelme elde edebildik."(İHA)