Kahramanmaraş’ta 13 yıl sonunda tamamlanarak geçtiğimiz Pazartesi ilk hastasını kabul eden KSÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ilk ameliyat ve ilk doğum gerçekleşti.


KSÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 5 Aralıkta ilk lokal ameliyat yapılırken, 6 Aralık Cuma günü ise ilk bebek sesi duyuldu.


İLK OPERASYON PARMAĞA


El orta parmak yaralanması ile ilk müdahalesi Pazarcık Devlet Hastanesinde yapılan M.İ.(31)’nin parmak ucu Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve El Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr.Murat Üzel tarafından ameliyat edildi. Hastanın ameliyattan birkaç saat sonra taburcu edildiğini dile getiren Prof.Üzel; ‘ Hasta bir iş kazası sonucunda parmağından yaralanmış, ilk tedavisi Pazarcık ilçemizde yapılmış ve bizde sevk edilmiştir, bizde hastayı lokal olarak uyuşturduk parmak ucu flibi uyguladık ve birkaç saat müşahedenin ardından hastamızı taburcu ettik’ dedi.    


İLK BEBEK SESİ.


Kahramanmaraş’ın en modern doğumhanesinde ilk bebek sesi duyuldu. Bu tarihi ana tanıklık eden ve konu ile alakalı olarak bir açıklama yapan KSÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber; ‘Ben hem bir başhekim hem de bir çocuk nörologu olarak hastanemizin doğumhanesinde sezaryenle ilk doğum yapan Hülya Hanımın ve bu doğumu yaptıran Kadın Doğum Uzmanı Yard.Doç.Dr. Önder Ercan ve ekibinin mutluluklarına şahit olmak için ameliyathaneye girdim, çok güzel bir kız çocuğumuz dünyaya geldi. Hülya ve Abdullah Edikli çiftine hayırlı uğurlu olsun derken dünyaya hastanemizde gözünü açan minik bebeğe da aramıza hoş geldin diyor hayırlı ve sağlıklı uzun bir ömür diliyorum’ dedi. (HABER MERKEZİ)