Bir buçuk yılda 5 hastane gezen ancak "Bypassa uygun değil" denerek ameliyat edilmeyen bir hasta, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde (SUAH) gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.


Niğde’de yaşayan kalp hastası Fatma Demiryürek, bir buçuk yıl önce rahatsızlanarak önce Bor Devlet Hastanesi’ne ardından Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri Tıp Fakültesi Hastanelerine gitti. Gittiği her hastaneden baypass ameliyatının hayati risk taşığı gerekçesiyle yapılamayacağı cevabını alan Demiryürek ailesi, rapor ve cdleri Hacettepe Tıp Fakültesi ve Ankara’da hizmet veren özel bir hastaneye göndererek görüş istediler, fakat onlardan da aynı şekilde olumsuz cevap aldılar.
Benzer bir sorunu daha önce yaşayan bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine KSÜ SUAH’a gelen Fatma Demiryürek, sonunda şifaya kavuştu. KSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Özgül başkanlığında bir heyet, Fatma Demiryürek’e başarılı bir ameliyat yaparak hasarlı damarı onarıldı.
Operasyonu yürüten Prof. Dr. Sami Özgül taşıdığı risk nedeniyle bu ameliyatı yapabilen merkezin Türkiye’de çok az olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özgül “Bu hastanın özelliği şu; ameliyat olma özelliğini kaybetmiş ameliyatta masada kalabilir bir hasta, onun için Türkiye’de kimse bu hastayı ameliyat etmez. Kronik total oklüzyon dediğimiz önemli bir damar tıkalı bunu da Türkiye’de açabilen merkezler çok az, sadece birkaç isim gerçekleştirebiliyor. İlgili ameliyat uzun, zor ve incelikli bir işlemdi. Ekibimizle birlikte yürüttüğümüz ameliyatla hasarlı damarı başarılı bir şekilde açtık” dedi.
Prof. Dr. Özgül, dünyada ne yapılıyorsa gereken ekipman ve cihaz desteğiyle KSÜ SUAH’ta da yapılabildiğini kaydetti.
Ameliyatı yapan doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür eden Nuri ve Fatma Demiryürek çifti de, “Allah hocalarımızı başımızdan eksik etmesin. Bize mucizeyi yaşattılar “ şeklinde konuştu. “Yurt dışına gitmeye gerek yok. Kahramanmaraş’ta da bu zor ameliyatlar yapılıyormuş” diyen Fatma Demiryürek, “ Allah başımızdan eksik etmesin hocalarımızı insanlar üzüntüden ağlar biz ameliyat çıkışı mutluluktan ağladık” diye konuştu.(İHA)