Kahramanmaraş Yedikuyular’da bu yıl 2. “Kar Şenliği” etkinliğini KADAK ekibi gerçekleştirdi.


Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 100 kişilik ekibin yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç faaliyete katıldı. Ekipler Yedikuyular bekçi kulübesinden lojistik destek alarak bölgede doyasıya kaydı ve karın tadını çıkardı.


Daha sonra etkinliğe, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Türkoğlu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Tuncay AKKOYUN iştirak etti. Dağcılarla beraber Yedikuyular’daki kar potansiyelini gördüler ve AFAD ekiplerine alınan kar motorunu denediler. Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve diğer yöneticilerin bölgenin kar potansiyelini görme ve kar motorunu kullanarak karın tadını çıkarma imkânları oldu.


KADAK Başkanı Sait KILIÇSALLAYAN’da bu sene 2. Kar Şenliğimizi yaptık. Havanın çok soğuk olmasından dolayı katılımı az tuttuk. Amacımız bölgedeki kar potansiyeline dikkat çekmek ve Yedikuyular kayak merkezi için kamuoyu oluşturmak. Temennimiz ilk fırsatta bölgeye kayak faaliyetleri için çalışmaların başlaması. Bu konuda Sayın Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç beyden söz aldık. KADAK ekibi olarak il özel idaresinin destekleriyle bölgede kayak faaliyetlerine başlayacağız dedi.


Bölgede yenilen yemek ve çekilen halaylardan sonra şehir merkezine dönüldü.


www.kanal46.com