Kahramanmaraş Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği ile ortaklaşa düzenlenen 'Ödüllü Atık Pil Toplama kampanyası' başladı.


Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP Derneği (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) arasında yapılan protokol doğrultusunda geleneksel hale gelen ve bu sene üçüncüsünü düzenlenecek olan “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” 1 Ekim 2013-15 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu kampanya kapsamında okullarımıza atık pil toplama kutuları ve kampanya afişi dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Kahramanmaraş merkezde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerin katılacağı kampanya ile öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedeflenmektedir.


İnsan sağlığına son derece zararlı ve kanserojen maddeler içeren bu pillerin toplanması ile çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlanacaktır. 1 adet küçük kalem pilin 4 m³ toprağı kirlettiğini ve bu toprağı kullanılamaz hale getirdiğini ve bu nedenle atık pillerin düzenli bir şekilde ayrı olarak toplanması çevre korunması için önem taşımaktadır.