21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda bir dizi etkinlik düzenledi.


Etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve eşi Ayten Mahçiçek, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Nur Yerhan, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam, Simya Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu, Akedaş Ortaokulu, Rekor Koleji ve Boğaziçi Anaokulu öğrencileri ile öğretmenleri de katıldı.


Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öte yandan İstiklal Marşı’nı Simya Ortaokulu öğrencilerini işaret diliyle anlattı.


Daha sonra konuşma yapmak üzere Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Yerhan sahneye davet edildi. Yerhan, Down Sendromlular hakkında hassas davranılması gerektiğini, onları sosyalleştirmek ve hayata kazandırmak için herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirtti.