Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungur, organ bağışı yapan Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç ile üyelerine teşekkür belgesi verdi.


Dernek Başkanı Gökhan Kılıç ile dernek üyesi ve yakınlarından 10 kişi, Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla organlarını bağışladılar.


Bağışın ardından Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden, Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungur, gönüllü organ bağışı elçisi öğretmen Mehmet Kütük ile birlikte teşekkür belgelerini takdim ettiler.


Burada bir açıklama yapan Sungur; “Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç, eşi Nihal Kılıç ile birlikte organlarını bağışlamak istediklerini bize ilettiler. Biz de derneğe gelip hem Gökhan Kılıç’a hem de diğer engelli kardeşlerimize organ bağışı hakkında bilgi verdik. Bunun üzerine onlarda organ bağışında bulunmaya karar verdiler ve Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden 10 kişi organ bağışında bulundu. Kendilerine bu örnek davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım bu derneğimizin yapmış olduğu örnek davranış, ilçemizdeki diğer sivil toplum örgütlerimize de örnek olur” diye konuştu.


Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç ta, organ bağışının her insanın görevi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


“Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungur ve ekibi halkımızda organ bağışı bilincini artırmak, bunun yanında bağış sayılarını da üst sıralara taşımak adına çok gayret gösteriyorlar. Sungur ve arkadaşlarının bu çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bizlerde öldükten sonra toprak olacak organlarımızın organ bağışı ile hayata yeniden tutunacak olanlara bir umut, bir yaşam kaynağı olması için organ bağışı yapmaya karar verdik. Ben buradan tüm Elbistan halkını organ bağışı konusunda duyarlı olmaya, öldükten sonra başkalarına umut olmaya davet ediyorum” dedi.


Daha sonra Dernek Başkanı Duran Sungur ve Öğretmen Mehmet Kütük tarafından organ bağışçılarına teşekkür belgeleri takdim edildi. İHA