Gaziantep'te beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın'ın organları, "başka çocuklar ölmesin" diye ailesi tarafından bağışlandı.


Aydın, iki gün önce "beyinde su toplanması" ve "solunum yetersizliği" şüphesiyle Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınarak müdahale edilen Bedriye'nin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yetkilileri aileyle organ bağışı konusunda görüştü.
     Ailenin onay vermesi üzerine Bedriye'nin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere operasyonla alındı. Bedriye'nin kalbi Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İzmir'e, böbrekleri Adana'ya, karaciğeri ise Malatya'ya gönderildi.
     Gaziantep Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesi sorumlusu Levent Temel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bedriye Aydın'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileyle görüştüklerini söyledi.
     Aileye, "Bedriye bir gidecek, beş gelecek" dediklerini ifade eden Temel, ailenin de duyarlı davranıp, organ bağışında bulunduğunu kaydetti.
     Pankreastan uygun alıcı bulunmadığı için vazgeçildiğini vurgulayan Temel, Bedriye ile hastanede, ilk organ bağışının alındığını vurguladı.
     Anne Yasemin Aydın da kızının organlarıyla başka hastaların kurtulacağını belirterek, "Benim çocuğum öldü, başka çocuklar ölmesin, başka anneler yanmasın diye organ bağışında bulunduk" diye konuştu.
     Baba Murat Aydın da "Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının ciğeri yanmasın diye organ bağışını yaptık. Benim çocuğum öldü. Allah mekanını cennet etsin. Başka çocukların hayatını kurtarmak için, o çocukların ve ailelerinin yüzünün gülmesi için organ bağışında bulunduk" dedi.
     Herkesi organ bağışında bulunmaya çağıran Aydın, nakil yapılan hastalarla görüşmek istediklerini de sözlerine ekledi. GAZİANTEP (AA)