Orta Amerika’yı vuran “Agatha” isimli tropik kasırganın yol açtığı seller ve toprak kaymalarında en az 146 kişinin ölümüne neden oldu.

Orta Amerika’da her yıl onlarca kişinin ölümüne neden tropik fırtına mevsimi başladı. “Agatha” ismi verilen tropik fırtına, geçen cumartesi gününden itibaren Guatemala, El Salvador, Honduras ve Meksika’yı etkisi altına aldı.

Saatte 65 km hızla esen fırtına ve aşırı yağışın yol açtığı toprak kaymaları ve sel felaketinde en az 146 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Kasırga nedeniyle Guatemala, Honduras ve El Salvador’da olağanüstü hal ilan edildi.

Guatemala'daki ölü sayısının 123 olduğu açıklanırken, 59 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. El Salvador'da 9, Honduras'ta da 14 kişinin öldüğü belirtildi.

ÜÇ KATLI BİNAYI YUTTU

Kasırgadan en çok etkilenen ülke olan Guatemala'da hayat felç oldu.

Fırtınanın vurduğu bölgelerde karayolları ağır hasar görürken, başkent Guatemala City şehir merkezinde toprak kayması sonucu dev bir krater oluştu.

The Associated Press haber ajansı, devasa kraterin üç katlı bir binayı yuttuğunu bildirirken, olayda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Yüzlerce ev, okul, hastanenin yıkıldığı felaket bölgesinde yüz binlerce kişi evlerini tahliye ederken, komşu ülkeler Kolombiya ve ABD bölgeye yardım yolladı. (Hürriyet)