MHP Kahramanmaraş milletvekili adayı Ejder Oruç, iktidarın Kahramanmaraş Temsilcilerine sorular yöneltti….Oruç: AKP iktidarı hastanenin levhasını neden değiştirdi?

Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerindeki Karacasu bölgesinde yapımı devam etmekte olan 400 yataklı hastane binasının girişinde yer alan bilgi levhasındaki işin adı bölümünde yer alan ‘400 yataklı Kahramanmaraş Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ibaresinin silinerek yerine ‘Kahramanmaraş Bölge Hastanesi’ yazılması hayli dikkat çekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş 3. sıra milletvekili adayı Ejder Oruç, söz konusu levhanın önüne giderek bu ilginç durum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Oruç, iktidarın Kahramanmaraş’taki temsilcilerine seslenerek şu değerlendirmede bulundu ve sorular yöneltti:

“Kahramanmaraş’a hak edilen hizmet ve yatırımı getiremeyen AKP iktidarının seçime sayılı günler kala alel ecele böyle bir ‘kandırma’ya başvurarak suçüstü yakalanmasının yorumunu değerli Kahramanmaraş halkına bırakıyorum. Nasrettin Hoca’nın kedi-ciğer fıkrasında olduğu gibi; orası madem bölge hastanesi idiydi de neden levhasına ilk olarak ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ diye yazdınız? Sizin iddianıza göre bölge hastanesi özelliği devam ediyor bir yere gitmedi ise; seçime 3 gün kala levhayı silerek ‘Bölge Hastanesi’ diye yazmaya neden ihtiyaç duydunuz? Bunun altında yatan gerçekler nedir? Bu şekilde gerçekleri ört bas ederek vatandaşları kandırdığınızı mı sanıyorsunuz? Sizler çok mu uyanıksınız yoksa bizler mi safız? Bu hastanenin resmi adı; “Yenişehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı mı”, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi mi” yoksa “Bölge hastanesi” midir? Bu arada ‘Bölge Hastanesi’ diye bir kavram şu anki sağlık sisteminde de mevcut mudur?”

DAHA İSMİNDE BİLE UZLAŞAMADILAR Kİ…

AKP iktidarının tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da ‘göz boyamaya ve halkı kandırmaya’ yönelik politika ve icraatlara devam ettiğini öne süren Ejder Oruç, büyük ses getirmesi beklenen açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Geçen günlerde Kahramanmaraş’a gelen Başbakan’ın da katıldığı toplu açılış töreninde 38 tesisin hizmete sunulduğu duyuruldu. Açıklamalarda sayı olarak 37 ila 40 arasındaki rakamlar kullanıldı. Bir rakamda bile uzlaşamayan AKP iktidarının Kahramanmaraş’taki temsilcileri son olarak öyle bir değişiklik yaptılar ki bu kadar uyanıklık karşısında adeta herkesin ağzı açıkta kaldı. Zamanında kara treni boyayarak (size mavi tren getirdim) diyen zihniyeti hatırlatırcasına, bazı eller Karacasu’daki hastane binası inşaatının levhasında yer alan ibareyi de bir gecede değiştiriverdi. Kahramanmaraş’a 9 yıllık sürede yaptıkları bir tek önemli hizmet olarak gösterdikleri hastanenin adı konusunda bile halen bir türlü karar kılamayan AKP iktidarı, her zaman olduğu gibi burada da milletimizi kandırma yolunu tercih ederek suçüstü yakalanmıştır. Levha aynı levha ama işin adı her ne hikmetse bir gecede değiştirilmiş. Lafı çok fazla uzatmayacağım. Bizler sadece neden böyle bir değişikliğe gidildiğinin AKP’nin yerel temsilcileri veya yetkililer tarafından kamuoyuna bir an önce açıklanmasını bekliyoruz.” (www.kanal46.com)