Ramazan ayının gelmesiyle birlikte obezite şikayeti olan insanların zayıflamak için oruç tutmasına uzmanlar karşı çıkıyor.

Ramazan ayını fırsat bilen obezite hastalarının zayıflamak için orucu bir diyet vasıtası olarak görmesi uzmanlar tarafından tehlikeli olarak ifade ediliyor. Ramazan ayında sağlıklı insanların bile uzun süren açlığın ardından aşırı yemek yeme nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadığına dikkat çeken uzmanlar, bu şekilde yapılan yanlış beslenmelerde kişilerin hem kilo aldığı, hem de ülser, kabızlık gibi problemlerde artış görüldüğünü ifade ediyor. Özellikle iftarda iftariye adı altında yenen şarküteri ürünleri, hamur işleri, pide ve tatlıların yüksek kalorili oldukları için kilo artışına neden olduğunu da dile getiren uzmanlar, kilo artışına bağlı olarak kan yağlarında ve tansiyonda artış görülebileceğini vurguluyorlar.

Gün boyu aç kalmanın metabolizmayı yavaşlattığını ve iftarda yenen besinlerin yağ haline gelmesinin kolay hale geldiğini de ifade eden uzmanlar, Ramazan'da mutlaka sahura kalkılması ve bol bol su içilmesi gerektiğini belirtiyor. Gazlı içecek ve kahve gibi içeceklerin sahurda tüketilmemesi gerektiğini de dile getiren uzmanlar, kızartmalar, hamurlu yiyecekler ve tatlılardan uzak durulması gerektiğinin de altını çiziyor.