Kahraman Özel Öğretim Kursu çalışanları ve öğrencileri hep birlikte kan bağışı yaptı.


Kahraman Özel Öğretim Kursu Müdürü Mehmet Doboğlu yaptığı açıklamada; Kan bağışının çok önemli olduğunu belirtti.


Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın "Günlük ortama 8 bin olan donasyon sayımız, 6 bine kadar geriledi. Onun için vatandaşlarımızı özellikle kan konusunda hassas olmaya davet ediyoruz. Kış mevsimine bağlı olarak kan stoklarımız azaldı, vatandaşları bağışta bulunmaya çağırıyorum” diye çağrı yapması üzerine bizde Kahraman Özel Öğretim Kursu olarak kan bağışı yapmaya karar verdik diyen Kurs Müdürü Doboğlu, “bizzat bende kan bağışında bulundum” dedi.


Kurs Müdürü Mehmet Doboğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Kızılay Başkanı’nın çağrısından sonra Yönetim Kurulumuzla görüştük ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın çağrısına karşılık vererek kan bağışında bulunma kararı aldık. Kurs olarak 30 ünite kan bağışı yaptık. Aslında bu sayı 55-60 civarında olacaktı anacak kış mevsiminin olması nedeniyle bazı öğrencilerimiz ve çalışanlarımız grib gibi rahatsızlıkları olduğu için bağışta bulunamadılar. Onlar da çok üzüldü. Kan bağışında bulunmak istiyorlardı. İnşallah bir daha ki kan bağılında kan verecekler” dedi


Doboğlu; “Kurs olarak öğretimin yan sıra toplum yararına olan her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Ben kan bağışında bulunan çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve kurs binamıza gelerek çalışanların kan vermesine yardımcı olan Kahramanmaraş Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu’na ve tüm çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bir hastanız olduğunda hemen kan bulma imkânınız olmayabiliyor. Yedek kan yoksa hastayı kaybetme riski ile karşı karşıya kalanlar oluyor. İşte bu yüzden kan bağışları çok önemli. Ben bu tür davranışların örnek olmasını ümit ediyorum ve inşallah kısa zamanda kan stokları olması gereken stok sayısının üzerine çıkar” dedi.