Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.


Nevzat Pakdil yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin dört bir yanında fedakarca  görev yapan Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. Pakdil Sağlık Personeli olmanın ve bu mesleği tercih etmenin çok fedakarca bir davranış olduğunu belirtti.  Sağlık çalışanlarının kendi sıkıntılarını bile bir kenara bırakarak pek çok canı kurtarmak için kendilerin feda ettiklerini belirten Pakdil “Sağlık, bir gönül işidir, bir ekip işidir. Ekibin lideri de doktorlarımızdır. Fakat her alandaki ve her pozisyondaki her sağlık çalışanı da başarıda pay sahibidir. Sağlık sektörü her gün yeni bir teknolojik gelişmeye sahne olsa da hizmetin en kritik aktörü sağlık çalışanıdır. Bu vesile ile fedakarlığı ve azmi ile gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.


 Pakdil ayrıca Türkiye’nin son 12 yılda birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da Dünya’nın marka ülkeleri arasına girdiğini söyledi.  Türk Doktorlarının gerçekleştirdiği organ nakillerinin dünyanın her tarafında ilgi ile takip edildiğini söyleyen Pakdil “Türkiye dünyada en çok yabancı hastanın geldiği ülkelerden biri haline geldi. Demek ki Ülkenin kaynakları doğru ve güvenilir bir şekilde kullanıldığında bu milletin evlatları neler başarabiliyor” dedi.  Sağlık çalışanlarının AK Parti İktidarları döneminde mali, sosyal ve özlük haklarında da önemli iyileştirilmeler yapıldığını da sözlerine ekleyen Pakdil “İnşaallah Türkiye büyüdükçe, Türkiye’nin ekonomisi büyüdükçe sadece sağlık çalışanları değil, toplumun bütün kesimleri bundan payını alacaktır” dedi.