Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin, hastanedeki odasında bir hastasından bıçak parası aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Hayrettin Şirin ile odasında görüşen hastası R.E, daha önce Savcılık kanalıyla seri numaraları belirlenen 750 YTL'yi, bıçak parası olarak Prof. Dr. Şirin'e verdi. Bu sırada hastanede bulunan polis, Prof. Dr. Şirin'i suçüstü yakaladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra seri numaraları belirlenen paralar ve hakkında düzenlenen evrakla Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen Prof. Dr. Şirin, burada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün 23 Ocak 2006'da CBÜ hastanesinde by-pass ameliyatını yapan ve 20 Ağustos 2006'da Manisasporlu futbolcu Meduna'nın Galatasaray maçında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrasında tedavisini üstlenen Prof. Dr. Şirin, olay sonrası suçsuz olduğunu ve yargıya güvendiğini söyledi. Prof. Dr. Şirin hakkında düzenlenen dosyanın, YÖK Başkanlığı'na gönderildiği bildirildi.