Meteoroloji Türkiye genelinde kısa süreli sağanak yağmur beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bir bölümünde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Marmara ve Doğu Akdeniz'de 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Bölgelere göre hava durumu tahminleri ise şöyle;

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri (Manisa, Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ile öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Sivas ile öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kayseri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI VE ORTA KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Bingöl) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (CİHAN)