Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde yeni teşkilat yasasına göre idari müdür yardımcısının kim olacağı yönünde huzursuzluk yaşandığı ileri sürüldü.


Çorum İl Sağlık Müdürü iken geçen Kurban bayramında Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak atanan ve daha sonra yeni yasaya göre statüsü değişerek yeniden görevlendirilen Dr. M. İlker Çitil’in yardımcılıklarına ise daha önce Şube Müdürü olarak ta görev yapan Dr. M. Abid Başarıcı ile Yenişehir Devlet Hastanesi acil servis doktorlarından Gökhan Gökşen getirilmişti. Bu arada eski dönemden kalan Dr. Mehmet Özdemir ise aynı görevine devam ediyor.


Böylece yeni yasaya göre olması gereken 3 doktor müdür yardımcısı halen görev yapıyor. Yine yeni yasaya göre; 1 tane de idari müdür yardımcısı yani doktor olmayan müdür yardımcısı atanması gerekiyor.


Huzursuzluğun da işte bu noktada başladığını ileri süren Müdürlük kaynakları; “Şu anda Müdür yardımcısı olarak görev yapan Sadi Ulun ile Rahmi Kundakçı arasında kimin müdür yardımcısı olarak kalacağı yönünde kıyasıya bir çekişme yaşanıyor” ifadesini kullandılar.


Sağlık camiası ile kentin mantıklı, makul ve duyarlı çevreleri ise konu hakkında şu yorumda bulundular:


“Mevcut müdür doğal olarak siyasi otoritenin ataması ile koltuğa oturdu. Yine siyasi otoritenin takdiri ile diğer iki müdür yardımcısı atandı. Milletvekili Sıtkı bey il müdürü yapmak istediği ama başaramadığı Abid beyi müdür yardımcılığına getirdi. Yine başta il başkanı ile milletvekilleri ve diğer bazı çevrelerin desteği ile de Gökhan bey müdür yardımcısı oldular. Müdürün istediği bazı isimler de teknik olarak getirilemedi. Yani her iki ismin gelmesinde mevcut il müdürünün bir dahli kesinlikle söz konusu olmadı. Eski dönemden de bir müdür yardımcısı halen devam ediyor. Ama müdür bey inisiyatif kullanarak iddiaya göre bugüne kadar pek aktif olmayan Sadi beye bütün önemli birimleri bağladı. Şimdi de bu isimle yola devam etmek istiyor. Ancak gerek çevresi gerekse de bugüne kadar olan etkinlikleri ve iş tecrübesi ile Rahmi bey bu görev için daha ağır basıyor. İşte bu noktada müdürlükte bir çatışma ve huzursuzluk ortamı yaşanıyor. Bizce müdürün yapması gereken, idari müdür yardımcılığında kalacak isim konusunda, kriter olarak kendisine yakınlığı değil de işi yapacak ve mevzuatı bilmeyi esas alsa sanırız daha iyi olacaktır. Kaldı ki müdür yardımcılarının belirlenmesinde en küçük bir etkisi bulunmayan Müdürün idari müdür yardımcısının kim olacağı yönünde taraf olması kendisine puan kaybettirebilir. Bırakın kim ehil ise ve personel tarafından isteniyorsa o isim göreve devam etsin. Zaten yeni yasa ile Sağlık Müdürlüğü’nün pek etkisi ve ağırlığı kalmıyor. Esas ağırlık Kamu Hastaneleri Birliği’nde olacak. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek.” (www.kanal46.com)